Open Monumentendag 2018: 'Het melkmeisje' en de Oosterhoutse pottenbakkerijen

Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van schilderij 'Het melkmeisje' van Vermeer en de link naar de geschiedenis van de Oosterhoutse pottenbakkerijen.

Lees verder . . .

Monumentale fietsroute 'Boeren, burgers en buitenlui'

Boeren, burgers en buitenlui opgelet: Fiets op zondag 10 september 2017 een prachtige tocht langs diverse monumenten in de gemeente Oosterhout en ontdek het verleden. Op die dag organiseren de Oosterhoutse Fietsdagen en Open Monumentendag Oosterhout namelijk een Monumentale fietsroute. U kunt kiezen uit fietsroutes van 20, 30, 40 of 50 kilometer. Diverse monumenten zijn deze zondag gratis toegankelijk en in sommige worden speciale activiteiten georganiseerd. Schrijf u zondag 10 september tussen 10.00 en 13.00 uur in bij Activiteitencentrum Slotjes in Oosterhout of ’t Klosterke in Den Hout voor € 5,00 p.p. (tot 16 jaar gratis) en ontdek monumentaal Oosterhout op de fiets.

Lees verder . . .

30ste Open Monumentendag trekt wederom circa 1 miljoen bezoekers

Amsterdam, 11 september 2016 – Dit weekend bezochten naar schatting circa 1 miljoen bezoekers de 5.000 opengestelde monumentale iconen in Nederland tijdens de 30ste BankGiro Loterij Open Monumentendag. Het thema ‘Iconen en symbolen’ bood jong en oud de kans om vele bijzondere plekken te ontdekken aan de hand van de verhalen over deze monumenten. Dankzij de vele vrijwilligers, monumenteneigenaren en het prachtige weer hebben ook dit jubileumjaar de monumenten het publiek verrast en geïnspireerd.

Lees verder . . .

Iconen & Symbolen in Oosterhout

Jaarlijks wordt in het tweede weekend van september landelijk de Open Monumentendag georganiseerd. De landelijke organisatie stelt een thema vast waarmee Stichting Open Monumentendag Oosterhout aan de slag gaat. Open Monumentendag 2016, in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september, staat in het teken van Iconen en symbolen. Het thema Iconen en symbolen biedt vrijwel onbeperkte aanknopingspunten voor monumenten, plaatsen en onderwerpen in Oosterhout. Want juist in, aan en op monumenten wemelt het van de iconen en symbolen: gevelstenen, beeldhouwwerken, ornamenten, reliëfs, schilderingen en ga zo maar door. En ook de monumenten zelf hebben iconische waarde en/of een symbolische betekenis: zij getuigen van religiositeit, van macht, van een periode in de geschiedenis. Maar ook ons dagelijkse leven zit vol iconen en symbolen, als je er maar oog en oor voor hebt.

Lees verder . . .

Meer artikelen...

Open Monumentendag

Wilt u meer weten over de landelijke Open Monumentendag? Kijk dan op www.openmonumentendag.nl

Mogelijk gemaakt door