Open Monumentendag 2019

Plekken van Plezier

De Open Monumentendag heeft in 2019 als landelijk thema ‘Plekken van plezier’. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?

Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naartoe gingen en gaan. Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een hotel is, het wemelt in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. De monumenten an sich worden niet alleen opengesteld, maar ze zullen ook het podium vormen van diverse vormen van kunst.
Het belooft dan ook een levendige Open Monumentendag te worden, die de zintuigen op alle mogelijke manieren zal prikkelen: luisteren naar muziek, kijken naar een voorstelling, proeven van eten en drinken, opsnuiven van de buitenlucht in monumentaal groen.

Download de Folder met Open Monumenten en Activiteiten
Bekijk het Magazine Plekken van Plezier


Programma

Woensdag 4 september, 17.00u - € 3,50
Open Monumentendag Special: De Eetkamer
Elke woensdagavond kookt Eugene Springer en kornuiten een heerlijk diner. Verse ingrediënten worden met liefde en plezier verwerkt tot steeds weer een heerlijk bordje eten. Op deze avond eten we samen aan mooi gedekte tafels en is er ruimte om te ontmoeten en te genieten. Aanmelden via facebook deeetkamervanoosterheide
Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, Oosterhout


Maandag 9 september, 20.00u - gratis
Open Monumentendag Special: Workshop/lezing ‘Plezier en Humor’ 
In deze workshop neemt Alex van de Biggelaar u mee in de wereld van de lach en de humor, waarvan de kracht maar ook de valkuilen aan bod komen.
Mgr. Frencken College, Slotlaan 40, Oosterhout


Zaterdag 14 september en zondag 15 september
Open Monumenten & Activiteiten - gratis
Bezoek op eigen gelegenheid wandelend, fietsend of met de auto de verschillende Open Monumenten en activiteiten die er deze dag voor jong en oud zijn georganiseerd.
Download de Folder met Open Monumenten en Activiteiten

Extra toevoeging:
Vredeskerk - 12.00-17.00u
Bezoek dit rijksmonument uit 1810. De kerk is gebouwd in neoclassicistische stijl en heeft de vorm van een Grieks kruis. Tussen 13.30 uur en 16.00 uur worden verschillende muzikale intermezzo’s van ten gehore gebracht.
Vredeskerk, Rulstraat 6, Oosterhout

Sint Paulusabdij - 11.00-18.00u
Om 11u is de zondagsviering in de abdijkerk met aansluitend een rondleiding door de abdij. Om 15u is er een tweede rondleiding. De hele dag zal de kerk open staan met mooie muziek van SELA, 'plezier voor de ziel'.
Sint Paulusabdij, Hoogstraat 80, Oosterhout


Zondag 15 september
Monumentale fietsroute - €5,00 (< 16 jr gratis)
Je kunt kiezen uit fietsroutes van 20 en 40 kilometer. Naast de routebeschrijving die je via een prachtige route langs monumenten leidt, ontvang je iets lekkers voor onderweg en maak je kans op de dagprijs.
Startlocatie: Floralia, Beneluxweg 63, Oosterhout

Het boekje met ‘het verhaal’, de achtergrondinformatie, is te bekijken via de link hierboven en vanaf donderdag 12 september verkrijgbaar bij VVV Oosterhout en tijdens de in de folder vermelde activiteiten.