Videoverslag van de Open Monumentendagen 2014


2014-09-22

Rinus Kuijpers heeft tijdens de Open Monumentendagen 2014, waarbij het thema 'Op reis' was een aantal filmpjes gemaakt. Was u niet van de partij dan kunt u als nog een indruk krijgen van de schoonheid en de gezelligheid rondom dit gebeuren.

Deel 1
Wij beginnen bij het 'Brabants Museum Oud Oosterhout' met het Treintje Oosterhout. Medereizigers, Ad, Tonny, Marja en Jacques. Bezoek op de Heuvel aan de expositie van Mgr. Frencken College en muziek van studenten H 19, Bassiste Veerle Tiersmersma en pianospel. Hier stappen we over op de paardentram Stalhouderij Gebr. Joosen, Breda en rijden naar de Markt o.a. langs de Gasthuisstraat, Arendstraat, Kerkstraat met vertoning van meerdere ansichtkaarten.


Deel 2

Wij komen aan op de Markt. Bezichtiging van de ramen met glas in lood, de opdracht van Napoleon, de tekst staat geschreven in de ramen, Jef van der Pas geeft hierover de uitleg. Annie Kuijpers leest wat er precies geschreven staat. Muziek Blues & Rootsfestival. Verder met de paardentram naar de Leijsenhoek, Expositie Bruijns Touringcar


Deel 3
Leijsenhoek, Grieks Restaurant Irodion met de expositie over Bruijns Touringcar, in gesprek met Antoine Bruijns over de geschiedenis van zijn ouders en grootouders. Na bezichtiging van het restaurant met de mooie Griekse beelden, worden wij getrakteerd op koffie met worstenbrood, daarna gaan we weer verder met de paardentram naar Victor Boeren. Expositie "Mooie Keetje"


Deel 4
Hier worden wij ontvangen door 'Mooie Keetje' (Lieke v.d. Boogaard), Miranda van Bragt en Paul Boeren. Als passanten zijn aan het woord Cor Huijben en Jaap Oomen. De expositie van 'Mooie Keetje' is erg interessant en historisch. De paardentram wacht op ons en brengt ons weer naar de Heuvel, waar we dan opstappen in het Treintje van Oosterhout, de laatste rit gaat terug waar we begonnen zijn 'Brabants Museum Oud Oosterhout'


Deel 5
'Brabants Museum Oud Oosterhout'. Hier bezoeken wij de expositie over de Napoleon/Tramroute in Oosterhout, karren en meerdere miniaturen van de Leijsenhoek en de tram. In de koffieruimte bij de expositie van de KBO Oosterhout Stad wordt koffie aangeboden aan de treinmachinist en de dvd van 'Mooie Keetje' wordt hier vertoond.

Open Monumentendag

Wilt u meer weten over de landelijke Open Monumentendag? Kijk dan op www.openmonumentendag.nl

Mogelijk gemaakt door