Open Monumentendag 2015


2015-09-01

Van potten bakken tot 3D printen en nog veel meer!


Maar liefst zes bijzondere locaties zijn deze dag geopend. En niet alleen is er de prachtige architectuur te bewonderen. Kunstenaars en vaklieden tonen er hun specialiteiten, geven demonstraties en laten de relatie zien tussen ‘Kunst en Ambacht’, het thema van dit jaar. Er is genoeg te beleven voor jong en oud.

Altijd al eens willen zien hoe een 3D printer werkt? Kom dan naar de eigentijdse drukkerij van Total Print in de Catharinastraat. Hier worden demonstraties gegeven van het 3D printen en kinderen mogen het zelf uitproberen.

In de prachtige Sint Jansbasiliek worden door Jock’s Glasatelier demonstraties gegeven in glas-in-lood maken. Er vinden rondleidingen plaats door de kerk en er zijn verschillende tentoonstellingen te zien.

In de voormalige pottenbakkerij (nu Theater de Schelleboom) zijn de oude resten van onder andere de oven opgegraven en nog altijd te bezichtigen. Onder leiding van Ria Beekers kun je aan het werk met een ambachtelijke schopschijf en ervaren hoe het is om pottenbakker te zijn.

Ook open deze dag en zeker een bezoek waard zijn de Pastorie naast de Sint Jansbasiliek en de Onze Lieve Vrouwe Abdij waar verschillende tentoonstellingen en exposities over het oude ambacht kantklossen te zien zijn. Daarnaast is het historische pand aan de Kloosterstraat 5 geopend, een pand daterend uit 1920. Hier kun je een kijkje nemen achter de schermen en unieke oude details van het pand bekijken.

Het volledige programma met adressen en tijden is gratis op te halen bij o.a. VVV Oosterhout. 
Of download de folder.

Open Monumentendag

Wilt u meer weten over de landelijke Open Monumentendag? Kijk dan op www.openmonumentendag.nl

Mogelijk gemaakt door