Open Monumentendag 2021

Op zaterdag 11 en zondag 12 september is het tijd voor de Open Monumentendag 2021. Van Den Hout tot Oosteind, van de kerk tot het café, overal zetten monumenten hun deuren open! Lees meer over de verschillende activiteiten of download hier de folder

Open monumenten

Open monumenten

Verschillende eigenaren van zeer verschillende monumentale plekken zetten hun deuren open voor bezoekers. Zo bezoek je op één dag een woonhuis annex winkeltje, een herenhuis en een boerderij. Van Den Hout, naar het centrum tot Oosteind! Bij ieder monument vertellen de enthousiaste eigenaren meer en is wel iets speciaals te zien en te beleven.

Laan 17
Slotbosse toren

Slotbosse toren

Slotbosse toren

Sinds enige tijd is er reuring rondom de Slotbosse Toren! Het is tijd ons druk te maken over het voormalige huis van misschien wel de belangrijkste Oosterhouter ooit; Willem van Duvenvoorde. Op het hele terrein zijn twee dagen lang dingen te zien, te doen en te beleven.

Monumentale fietstocht

Monumentale fietstocht

Ook dit jaar kun je op zondag sportief langs de monumenten! Een tocht van 20 of 40 kilometer, brengt je via mooie landschappen langs ons historisch verleden. Verzamelen bij Floralia, waar je de routes kunt verkrijgen.

IMG-20210901-WA0008

Orgelwandeling

Orgelwandeling

De Vredeskerk, De Basiliek Sint Jan en de Stichting Abrahamorgel organiseren een wandeling langs de twee belangrijkste historische orgels van Oosterhout. Op zaterdag wandel, leer & hoor je meer!

13.30 – 14.00 uur Ontvangst De Beuk/Vredeskerk

14.00 – 15.00 uur Geschiedenis Ooshoutse orgels en voorstellen Moreauorgel

15.00 – 15.15 uur Wandeling naar Basiliek (onder begeleiding Abrahamorgel)

15.15 – 16.00 uur Voorstellen Maarschalkerweerdorgel

Kunst, workshops, muziek en film

Kunst, workshops, muziek en film

De Schelp zorgt voor de kick-off met de vertoning van de kunstfilm Visages Vilages op donderdagavond. Op zaterdag zijn er workshops van h19 en op zondag een vrolijke Klezmerband. Ook op de Houtse Heuvel kun je op zondag genieten van live muziek. De combinatie van kunstexpositie en monument vind je onder andere in de het stiltecentrum van de voormalig Heilig Hartkerk en de pastorietuin van Johannes de Doper in Oosteind

StadstuindeSchelp

Lees, volg, like en deel

Lees, volg, like en deel

Meer informatie vind je in de folder, die te verkrijgen is bij de VVV of hier te downloaden. Ook op de landelijke OMD-website staan alle monumenten en activiteiten. Komende week komen alle monumenten nog uitgebreid aan bod via onze Facebook en Instagram pagina’s. Dus volg, like en deel onze berichten!